Mielenterveyshuolto pelaa

17.04.2016 - 20:13 / purkissa.


Tämä merkintä paljastaa paljon minusta monille, mutta menkööt.

Kategoria: Sarjakuvablogi.
Tagit: , , , , , ,6 vastausta - “Mielenterveyshuolto pelaa”

 1. Surkea Kirjoittaa:

  Todella, todella asiatonta käytöstä kyllä noilta sun ”hoitajilta”, kun tuntuvat enemmänkin satuttavan sua lisää. :–( Mut nii, itekki pääsin vasta hoitoon kun pariin otteeseen yritin itsemurhaa ja tulin kädet auki akuuttipsykiatrisen päivystykseen.. Nyt uudella paikkakunnalla jonne muutin oon jo kuukauden oottanut että saisin kutsun uudelle psykalle, kun mun psykoterapiaa olis _pakko_ jatkaa..
  Äh, hirveesti tsemppiä. Toivottavasti selviät!

 2. purkissa Kirjoittaa:

  Kyllä, piti hetki miettiä (varsinkin kun sanottiin että ”Mieti mitä hyvää sinulla on”) että KUULINKO OIKEIN. Olin niin pöyristynyt etten osannut sanoa mitään, eikä ollut voimiakaan… Lisäksi kyseinen lääkäri kehotti katsomaan ”miten upea ilma ulkona on”. Lohdutti joo.

  Kiitos sinulle, ja tsemppiä sinullekin paljon psykoterapian odotteluun! Koitan jotenkin rämpiä tässä hirveässä tilanteessa 🙁 ei vaan tiedä miten jaksaisi…

 3. Sarppi Kirjoittaa:

  Onpa kurja tilanne sulla, tsemppiä! Tiedän itsekin tapauksia, kun lääkärit ja hoitajat eivät ota tosissaan sen takia että asiakas on heidän silmäänsä liian iloinen. Ja toi että muilla on kurjempaa kuin sulla on kyllä maailmankaikkeuden huonoin ”lohdutus”, kun mieli on maassa. Pahoittelut, että olet joutunut kohtaamaan tuollaisen vastaanoton vaikeiden asioiden kanssa.

  Oisko mahdollista että ihan konkreettisesti näyttäisit nämä sun mietteet seuraavalle mielenterveystyypille? Kuitenkin selvästi tiiät sun tilanteet ja oot sen tässä tuonu esille, niin ehkä ne silläkin puolella ymmärtäis asian paremmin saadessaan mustaa valkoisella (?)

  Masennus on vastenmielinen, hankala ja turhauttava sairaus. Se vie voimat. Mutta sie oot tehnyt jo paljon oman tilanteesi parantamiseksi, ja tärkeintä on, että jaksat vielä yrittää. Se on rohkeaa.
  On rohkeaa myös se, että tuot tämän asian esille omakohtaisten kokemusten kautta. Oon itse pitkään pähkännyt, kehtaanko kirjoittaa mt-ongelmista omaan blogiin, mutta tämän sun merkinnän inspiroimana ehkä uskallan. Vaikka aihe on henkilökohtainen, koskettaa se myös monia muita, jotka toivottavasti voivat löytää vertaistukea ja tietoa aiheesta muiden kertoman kautta. Minä ainakin löysin. Kiitos.
  Oikein paljon tsemiä tilanteeseesi, huolimatta siitä kuinka synkältä se nyt saattaa vaikuttaa. <3 voimahali!

 4. purkissa Kirjoittaa:

  Kiitos kommentista Sarppi!

  Juu, tuntuu että kun minulle on jumittunut ”kiltin tytön” rooli päälle, he katsovat että hei, toi ei ole yhtään surullinen. Kyllä olen joo, kuten merkinnässäni ilmaisin 😀 Ja nuo ensimmäisen lääkärin ”lohdutukset” olivat sellaisia, että jo pahemmassa tilanteessa oleva olisi varmaan saanut sysäyksen niistä hypätä auton alle! Itselle tuli sellainen olo, että ”tiedän, olen nolo kun vingun turhasta”.

  Mietin merkinnän näyttämistä omalle psyk.sairaanhoitajalleni, ja sitä ehdotti myös ThaNicky, mutta alkoi takaraivossa jännittämään… pelkään että sairaalalla ollaan ihan ”voi voi”, tai että he eivät saa selvää merkinnästä, tai että ajattelevat että keksin koko homman jotta ”saisin laiskotella”. Ennakkoaavistukseni voivat olla kaukaa haettua ja olen pelkuri… mutta kiitos itsellesi ehdotuksesta kuitenkin!

  Turhauttavaa tässä tilanteessani on, että OLEN hoitanut asiat niin kuin kuuluu, ja ilmoittanut sairaslomista oikeille tahoille. Mutta sitten ”hoitava” lääkärini pilaa kaiken ihmeellisillä lausunnoillaan, ja siitä kumpuavaan ahdistukseen kirjoittelee uusia ja taas uusia lääkkeitä. SAIRAS kehä.

  Ilo kuulla, että inspiroin sinua! Vaikka en ole mt-potilaista kaikkein vaativimmin vaivainen, mukavaa että löysit vertaistuellisia fiiliksiä tästä. Toivottavasti rohkaistut ja kerrot oman tarinasi blogissasi!

  Kiitos paljon tsemeistä! Yritän jotenkin potkia elämää johonkin suuntaan… Katsotaan mitä tapahtuu :C

 5. inkubi Kirjoittaa:

  ”Toimettomuus on pahinta.” Milloin vain tuon kuulee niin nostaa kyllä karvat pystyyn. Vielä pahempaa on se kun väen väkisin ollaan änkeämässä johonkin, olipa se henkilölle itselleen sopivaa tai sopivissa määrin. Että kunhan vain jotakin saadaan tekemään ja äkkiä. Dx Ärh.

 6. purkissa Kirjoittaa:

  Inkubi: Jep :X toivon hartaasti että pääsen mokomista ”hoitajista” eroon jos pääsen aloittamaan terapian… Ymmärrän ettei saa käydä passiiviseksi, mutta ON PASSIIVISEN JA PAKKOTEKEMISEN VÄLISSÄ PAKKO OLLA JOTAIN. Anteeksi raivo, mutta en voi käsittää miten työnnetään piipaa ihmistä noin pois vaikka ei ole vielä kunnossa mihinkään ”oikeaan tekemiseen”. :I

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus