Mätä tapa ajatella

26.06.2016 - 3:07 / purkissa.


Hyvin epämiellyttävä piirre minussa… mutta tästä avautuminen oikeasti helpotti. Ihana sielun puhdistus!

Ps. Näin väsyneenä kun tekee (klo on yli 3:00), en takaa ettei kirjoitusvirheitä olisi :O

Kategoria: Sarjakuvablogi.
Tagit: , , , , , , , , , , ,20 vastausta - “Mätä tapa ajatella”

 1. Jan Kirjoittaa:

  Samaistun tässä asiassa sun kans. Olis niin kiva saada ulos albumi tai edes nettisarjis mut ei keksi aihetta tai sit ei kykene piirtämään valitusta aiheesta pitkään. :S Struggle is real…

 2. purkissa Kirjoittaa:

  Jan, kiitos kommentista! Ehkä me joku päivä onnistumme :)… tsemppiä projekteihisi!

 3. Fjalle Kirjoittaa:

  Ghhhhh. Samaistuin aika moneen asiaan. Varsinkin mitä tulee taideopintoihin ja edes osittain taiteella elämiseen… Helpottavaa lukea samanlaisista ajatuksista, vaikka ei niitä kellekään soisi päätä vaivaamaan.
  Peh. T^T

 4. purkissa Kirjoittaa:

  Fjalle, kiitos kommentista! Tämmöisten ajatusten purku helpottaa välillä. Ns. ”Mukavaa” etten ole ainoa ajatusteni ja fiiliksieni kanssa 🙂 🙁

 5. Koirarappu Kirjoittaa:

  Ei tämä avautuminen ollut nolo. Enemmänkin helvetin rohkea teko, kun tällasten fiilisten kanssa varmaan monet luovia hommia harrastavat tyypit kuitenkin jossain vaiheessa painivat. Niistä ei vaan hirveesti tunnuta uskaltavan/kehtaavan puhua. Sinä uskalsit. Mukava lukea jonkun muunkin fiiliksiä tästä, kun itselläkin ollut taas enempi pinnalla tämmöset jutut viime aikoina.

 6. purkissa Kirjoittaa:

  Koirarappu, kiitos kommentista! En olisi uskonut että näin monella on tällaisia negatiivisia olotiloja 🙁 mutta näistä asioista tuntuu kuitenkin hyvältä puhua ääneen ihmisten kanssa, joilla on samanlaisia ajatuksia. Pari kertaa mietin kehtaanko edes tästä piirtää, mutta sitten oli pakko (koska olin jo pitkällä enkä viitsinyt sitten jättää kesken :D) ja olen ylpeä että uskalsin!

  Toivottavasti olomme kuitenkin helpottavat joskus!

 7. Reimari Kirjoittaa:

  (Mua ainakin kiinnostaa :D)

  Oon ollut kohtuu säännöllinen blogi päivittäjä puoli vuotta ja Sinä olit eka ja tähän mennessä ainoa joka kommentoi et on kiva lukea mun juttuja pitkästä aikaa. Kiitos kamalasti toistamiseen. 😀 <3

  Mä uskon et kaikenlaiselle sisällölle löytyy kyllä lukijansa kunhan aikaa kuluu ja tekee kohtuu aktiivista mainontaa/verkostoitumista. Tietty ns. helppo tapa on piirtää todella henkilökohtaisista asioita, mut ei oo mun juttu sitte yhtään. :’D

  Musta on ainakin kiva lukea että näitä pikasuttuja ja välillä visuaalinen sieluni kehrää katsoa sun blogin kaltaista pikkutarkempaa jälkeä. Mun mielestä sun blogi pomppaa hyvin massasta esille tällä hetkellä.

  Itse haluisin tehdä blogistani visuaalisesti miellyttävämmän, mut sit taas tiedän ettei aika ja kiinnostus riitä kuin pikasuttuihin. Pieni kompromissi siis. 😀

  Ja se palautteen saaminen huoh. 😀 Admin aikoina ainaki huomas ettei se palautteen määrä todellakaan mee yks yhtee kävijämäärien kanssa. Olen ehkä vihdoin ja viimein päässyt yli siittä ettei ihmisiä kiinnosta antaa palautetta. Kävijämäärien seuraaminen on kaikista paras palauteväylä. Niin kauan kun kävijämäärät nousee, teen jotain oikein. 😀

  Mitkä blogit saa vierailta kävijöiltä rakentavaa palautetta ilman et on ns. vihahousut jalassa blogia lukiessa? Kyl se yllyke usein taitaa olla et palautteen antajaa kismittää jokin tarpeeksi antaakseen palautetta. Tavallaan onnistunut jossain jos ei tuu sitä rakentavaa palautetta. 😀 Silti kyl kelpais itsellekki!

  Sitä ei tartte minusta hävetä yhtää et haluaa kävijöitä blogiinsa. Motivaatio tehdä asioita saa olla mitä vaan jos se yllyttää saamaan aikaan asioita. Se on muka jotenki parempi “piirtää itselleen” mut kyl mää vähä veikkaan et kaikilla nettijulkaisijoilla on pieni motiivi saada sitä yleisöä. Itse en enää häpeile kävijämäärä rakkauttani, koska tuntu niin typerältä et yksi syy lopettaa nettisarjistelu oli kun motiivini lytättiin tyystin. Kyllä sillä piirtämisellä oli merkitystä elämässäni, vaikka suurin motivaationi oli vaan hamstrata kävijöitä.

  Tämmösiä ajatuksia heräsi, sori ettei nyt varsinaisesti kateuden tunteeseen löytynyt kommentoitavaa. 😀 Hups.

  (Muistin taas miksi oon laiska kommentoija, tän kommentin kirjoittamiseen meni kaksi tuntia argh! Hyvä kun menin sanoo avopuolisolle “mä kirjoitan yhden kommentin äkkiä.”:’’D)

 8. purkissa Kirjoittaa:

  Kiitos kommentista Reimari! Huhhuh, pitkä kommentti olikin :0 koiran prosessoida sen jotenkin näin vastaheränneenä 😀

  Kiitos kovasti! Yksityiskohtaisen blogin piirtämisessä on se huono puoli, että melkein unohdan mitä olin tekemässä ja mitä mainitulla hetkellä tunsin 😀 arvostan itse niitä jotka saavat tehtyä merkintänsä nopeasti ja heitettyä sitten nettiin, olisinpa itsekin niin nopea…

  Itseasiassa kyllä, rakentavaa kritiikkiä näkee harvemmin blogeissa, ellei ol joku riita käynnissä :O Tämä koskee lähinnä piirustuksia yleensä. Kävijälaskurin liikkuminen kyllä lämmittää sydäntä, vaikka joskus sitä odottaa jopa kommenttejakin 🙂 esimerkiksi on mukavaa saada keskustelua aikaan jostain asiasta, jos merkintä on sen luontoinen että siitä voi keskustella!

  Se, että toivoo lukijoita itselleen, on vähän sellainen että siitä ei kamalasti huudella :0 itselläkin oli kehtauskynnys, nolottaa ruikuttaa kun pelkään että ihmiset ajattelevat ”lol mitä toi vinkuu, ei se ole edes hyvä ja siksi se ei ansaitse lukijoita”. Välillä on niin vaikeaa kun yliajattelee kaiken :D…

  Saattoi mennä aiheen vierestä, mutta kuitenkin… Kiitos vielä pitkästä kommentistasi, ja mukavaa kesän jatkoa 🙂

 9. jasu99 Kirjoittaa:

  Näh, tuo tunne tulee kenellä vain vastaan 🙂 jokaisella taiteilijalla on omat ongelmansa aluksi ja ehkä jatkossakkin mutta ajan kuluessa ja homman edetessä lukijakunta alkaa karttua pikkuhiljaa ja moni tyylistäsi ja tekemisestäsi pitävä löytää sivullesi 🙂

  Kunhan vain annat itsellesi aikaa ja et huolehdi turhista etkä ala todellakaan vertaamaan itseäsi muihin (tekee vain pahan mielen), niin asiat alkaat mennä eteenpäin ja joku päivä sinäkin saat toteutettua unelmiasi ja ns. mahdttomalta tuntuvia asioita. Kunhan vain keskityt siihen mitä teet ja annat mennä omalla tunteella niin hommat etenee 😀

  tsemppiä ja sulla on muuten ihana piirrostyyli

 10. purkissa Kirjoittaa:

  jasu99, kiitos mukavasta kommentistasi! Tämä asia on tosiaan omassa päässäni ja yritän työstää vertailuajattelua pois koko ajan. Mutta ehkä se helpottaa tästä joku päivä, ja saavuttaisin edes jotain unelmia :)…

  Kiitos kovasti~!

 11. Zerwolf Kirjoittaa:

  Rohkeaa tosiaan ottaa puheeksi tämmöinenkin asia, josta moni ei kehtaa mainita (kuten allekirjoittanut). Olen yhden ystäväni kanssa monta kertaa puinut samoja asioita läpi, muttei niistä julkisesti ole kehdannut ruveta avautumaan draaman pelossa.

  Voin samaistua tunteeseen täysin ja se on ajoittain hyvin rasittavaa vaikka kuinka itselleen yrittää todistella ettei pitäisi kadehtia toisia ja verrata itseään muihin. Let us be strong~

  (harvoin kehtaan kommentoida toisten blogeihin, mutta oli sen verran koskettava juttu, että oli pakko kirjustaa jotain kantaanottavaa. ^^;)

 12. purkissa Kirjoittaa:

  Zerwolf, kiitos kommentistasi 🙂 mukavaa että merkintä kolahti, vaikka aihe ei ollutkaan iloisin! Juu, itsekin pelkäsin draamaa ja että ihmiset käsittäisivät väärin, mutta nytpä se on huudettu 😀 pyritään kaikki olemaan vahvoja, ehkä se tästä helpottaa~!

 13. surkea Kirjoittaa:

  Lol, oon meinannu ite piirtää samankaltasen merkinnän. Mut itteä harmittaa että mä saan kommenttia vaan mun nopeesti piirrettyihin sarjismerkintöihi ja sen kaltasiin kökkötöihin, mut ne työt joihi panostan ja luulen kiinnostavan muitaki, saa pari säälitykkäystä jossain tumblrissa ja that’s it. Väsyttää. Mut aina ei mee keksit tasan.

 14. purkissa Kirjoittaa:

  Hei surkea! Juu, tämä nyt oli yleisavautuminen aiheesta ja taisi karata vähän sivupolullekin :)… Se ON tosi turhauttavaa nähdä vaivaa eikä kukaan edes vilkaisekaan , tai ainakin tuntuu siltä 🙁 … Mutta ehkä me pärjätään epätasaisillakin kekseillä, ainakin rämpien jos ei muuten!

 15. perareikä Kirjoittaa:

  Mulla ihan sama juttu, ja sen lisäks et oon kateellinen oon kans tajuttoman katkera ihminen… tuntuu et KAIKILLA muilla menee paremmin ja että kun niil menee paremmin se johtuu siit ku ne ansaitsee sen mut mul ei mee hyvin koska en ansaitse sitä etc etc itsesääliä/vihaa. tuntuu iha kauheelta olla tällases tilantees ittensä kaa kokoajan. en sit tiiä mikä auttais ku on oikee erityisen herkkä päivä ja muiden saavutukset tuntuu pahalta, koitan ottaa semmosen ”vittu mulla on aina paska tuuri” asenteen niinku se olis vaa siitä kiinni XD mut hei, tsemppiä. mulla meni varmaa pari vuotta aktiivista bloggailua ennenku aloin saamaa mitää palautetta/tykkäyksiä/jne.

 16. purkissa Kirjoittaa:

  perareikä, kyllä, kateus on minullekin tosiaan tuttu, mutta katkeraksi yritän olla tulematta 🙁 vaikka kiikunkin melkein siinä rajalla. Välillä vaivun myös itsesääliin, mutta onneksi harvoin niin pahasti etten siitä nousisi hetkeen. Ehkä me opitaan joskus elämään itsemme kanssa 😀 kiitos tsempeistä! Vanha blogini oli käynnissä jo vuodesta 2010, mutta en ollut niin aktiivinen ja jälki oli hirveää sotkua. Mutta ehkä tämä uusi nousee paremmin 🙂

 17. amap Kirjoittaa:

  Hiljainen stalkKeri täällä hei! Mulla on vuosien mittaan vakiintunut blogirinki joita seuraan ja sun vanha blogi kuului siihen. Nykyisin kuuluu luonnollisesti tämä uusi. 🙂 Käytät ihanasti värejä ja varsinkin sillä erotut erittäin hyvin massasta! Harva jaksaa enää panostaa näin hyvin.

 18. purkissa Kirjoittaa:

  Heu amap! Kiitos paljon, mukava kuulla että jälkeni miellyttää silmääsi 🙂

 19. sleepy Kirjoittaa:

  Ihan sitä samaa mitä kaikki muutkin yläpuolella vaikken edes sarjisbloggaa. Mutta fiilikset on hyvin tuttuja ja samankaltaisia ja kateellisuus tosi paha ja välillä melko hallitsevakin piirre.

  Kuitenkin halusin pääpointtina ilmaista, että tykkään hirveästi siitä miten päivitit blogisi uuteen uskoon tuossa jossain kohtaa ja sen myötä myös olen pistänyt tämän itselleni ylös ja käynyt tutkailemassa paljon säännöllisemmin kuin aiemmin. Nättejä värikkäitä merkintöjä ja tosi ilmeikkäitä piirroksia. Tykkään! Ehken kommentoi pahemmin, mutta haluan sanoa, että minä ainakin haluan blogiasi lukea ja piirroksiasi nähdä myös jatkossa eikä sun vainvannäkö turhaa ole kun ainakin yksi (ja varmasti myös useampi) täällä käy!

  Sivuhuomautus ihmisille, jotka haluaisivat kommentteja tai kritiikkiä isompiin töihin ja piirroksiin:
  Itse ainakin monesti kyllä vilkuilen ja katselen monienkin yllä kommentoineiden piirroksia, mutta en omista tumblr-tunnusta enkä yleensä jaksa nähdä vaivaa kirjautuakseni DA:han saati sitten muihin kanaviin, tämän takia kommentointi töihin jää aika minimaaliseksi koska ei ole minkäänlaista keinoa tehdä sitä. Random kommentti sarjisblogiin tai sähköpostiin jostain random kuvasta netin syövereissä tuntuu taas aika typerältä. On siksi myös tällaisena sivustaseuraajana välillä hyvin vaikeaa kommentoida kellekään yhtään mitään yhtään mihinkään. Vaikka haluaisi.

  Jos joskus kuvia eksyy sarjisblogiin minne voi kommentoida ilman sen kummempia tunnuksia, on kommentointikynnys paljon matalampi.

 20. purkissa Kirjoittaa:

  sleepy, kiitos kommentistasi! Mukava kuulla että olet yksi niistä jotka blogistani tykkäävät 🙂

  Jep, julkaisukanavastahan se riippuu myös aika paljon, kuka kommentoi ja miten paljon :O Joskus vain tuntuu että samanhenkiset ihmiset samassa taideyhteisössä (DeviantArt jne) ovat hisumpia kommentoimaan ”vähemmän tunnetuille” piirtäjille.

  Mutta ehkä se tästä joskus helpottaa 🙂

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus